SPREKEN OVER GELDZAKEN MET TIENERS… EN DE KONINGIN

De Week van het Geld is een nationaal initiatief van Wikifin.be, in samenwerking met De Tijd, Radio 2, L’Echo en Bel RTL. Wikifin.be is het programma financiële educatie van de FSMA.

Op maandag 12 maart 2018 start de derde editie van De Week van het Geld. Het doel van deze themaweek is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar maken en extra aandacht schenken aan het belang van financiële educatie. De hele week vinden er allerhande activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek. Zo gaan meer dan 70.000 leerlingen uit het lager onderwijs aan de slag met educatieve spellen van Wikifin.be om te leren een budget te beheren. Ook Hare Majesteit de Koningin ondersteunt opnieuw De Week van het Geld en gaat in debat met Wikifin.be en organisaties actief in schuldpreventie. Het thema ‘lenen’ staat centraal. De resultaten van het onderzoek ‘Jouw krediet… gewikt en gewogen’ worden op maandag 12 maart bekendgemaakt.

Financiële infomarkten: tien partners verwelkomen 3.000 leerlingen en De Inspecteur zendt live uit

Tijdens de hele week slaat de financiële infomarkt z’n tenten op op diverse plekken in België:

  • op maandag 12/3 in Brussel-Zuid,
  • op dinsdag 13/3 in Antwerpen-Centraal,
  • op donderdag 14/3 in Shopping Gent Zuid en
  • op vrijdag 15/3 in Luik Galeries Saint-Lambert.

Steun door Hare Majesteit de Koningin: ‘Leave no one behind’

Bij de vorige editie van De Week van het Geld hield Hare Majesteit de Koningin, als VN-ambassadrice, een pleidooi voor het belang van financiële educatie in het kader van het behalen van de doelstellingen rond duurzame ontwikkeling: ‘Leave no one behind!’ was haar credo. Dit jaar gaan we verder op dit elan.

Medewerkers van de schuldpreventie-organisaties BudgetInZicht (BIZ) en steunpunt Mens en Samenleving (SAM vzw) langs Vlaamse zijde en Centres de Référence en médiation de dettes langs Waalse zijde, gaan op uitnodiging van Wikifin.be in gesprek met Hare Majesteit de Koningin over tools die gebruikt worden in het kader van schuldpreventie, het belang van sensibilisering over het thema en financiële educatie vanaf jonge leeftijd.

Speciaal voor De Week van het Geld 2018 ontwikkelde Wikifin.be het nieuwe budgetspel ‘Just’in Budget’, voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. De medewerkers van BIZ, SAM vzw en de Centres de Référence en médiation de dettes gaan aan de slag met het spel en delen hun ervaringen.

Partners organiseren diverse initiatieven tijdens De Week van het Geld

De partners van De Week van het Geld organiseren ook eigen, lokale activiteiten, die over het thema geldzaken gaan. Op www.deweekvanhetgeld.be staat een overzicht van alle activiteiten die in het kader van De Week van het Geld georganiseerd worden. Zo zetten diverse OCMW’s eigen initiatieven op poten om hun werking verder te promoten. Markant vzw focust op de financiële geletterdheid van vrouwen in Brussel. Voka Antwerpen organiseert een infosessie over crowdfunding. GAS Luxemburg debatteert met jongeren over reclame en hun invloed.

Alle info: www.deweekvanhetgeld.be

« Vorig | Volgend »