Vorming

Zoek je vorming voor jezelf?
Heeft jouw organisatie of vereniging vragen rond budgetteren, schulden en financieel welzijn?
Of zoek je een vorming voor je cliënten, een financieel kwetsbare doelgroep of jongeren?

Hieronder lees je meer over ons aanbod!
Vind je geen antwoord op je vraag? Aarzel niet ons te contacteren!

Vorming voor jezelf

Wil je als hulpverlener sterker aan de slag rond het budget, financiële problemen of schulden van je cliënt? Versterk je kennis en vaardigheden via een thematische vorming of casusbespreking!

Doorheen het jaar organiseren we regelmatig vormingsmomenten rond thema’s, vragen en casussen die ons worden aangereikt vanuit het werkveld. Je kan hiervoor individueel inschrijven. Ontdek snel in onze agenda welke leermomenten er gepland staan.

Staat jouw vraag er niet tussen? Deel jouw ervaring of stuur ons je vraag door. We bekijken graag samen hoe we je verder kunnen helpen.
Sneller aan de slag? Bij info en werkmateriaal vind je per thema heel wat extra uitleg, handige tools en eenvoudige filmpjes waarmee je op weg kan.
Zoek je een aanbod voor jou én je collega’s? Bekijk ons aanbod voor organisaties en groepen.

Op de agenda

Vorming voor jouw organisatie

Wil je jouw medewerkers, organisatie of (vrijwilligers)vereniging wegwijs maken in schulden, budget(problemen) of financieel welzijn? We geven vorming op maat van jouw groep!

Het team van BudgetInZicht heeft heel wat expertise in huis. Je kan bij ons terecht voor een laagdrempelige introductie tot een diepgaande intervisie. We hebben alvast een aanbod rond onder andere volgende thema’s:


We gaan steeds in gesprek en stemmen de vorming maximaal af op de specifieke vragen in jouw organisatie. Zoek je antwoorden rond een bijkomend thema? Dan bekijken we graag samen wat we op jullie maat kunnen bieden.

In overleg nodigen we graag een (ervarings)deskundige uit, zo krijg je input direct uit de praktijk. Denk daarbij aan de expertise van een schuldbemiddelaar, een gerechtsdeurwaarder, een ervaringsdeskundige in de armoede of schulden, een budgethulpverlener (OCMW/CAW) of -vrijwilliger (CAW/SAAMO)
of een (professioneel) bewindvoerder.

We gaan graag aan de slag met jouw vraag rond budgetteren, schulden en financieel welzijn. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in.
Voor een vorming bij jouw organisatie betaal je €50/uur (excl. verplaatsingskosten). Voor volledig nieuwe vormingen wordt mogelijk extra werktijd aangerekend. Hierover worden duidelijke afspraken gemaakt op voorhand.

Vorming voor je cliënt of financieel kwetsbare doelgroep

Werk je met een doelgroep die (financieel) kwetsbaar is? Wil je hen (beter) leren budgetteren? Of begeleid je een groep die voor het eerste op eigen benen staat? BIZ zet in op financiële educatie, ofwel: leren omgaan met je geld.

Voor jongeren uit de laatste graad van het secundair biedt BIZ heel wat aan rond de noemer WAKOSTA?! Hier lees je er alles over.
Rond energie hebben we een aanbod op maat van (jonge) cliënten: de energiebox. Je bouwt zelf je eigen energiebeurs of gaat aan de slag met de afzonderlijke methodieken.

Ook voor volwassenen heeft BIZ een vorming rond leren budgetteren. Je leert er alles over het in beeld brengen en beheren van je eigen budget en ontdekt welke budgetplanner bij jou past. Je krijgt besparingstips en ontdekt de risico’s van reclame. We hebben ook aandacht voor onbetaalde facturen en de stress bij geldproblemen.
Wil je met jouw cliënten specifiek aan de slag rond (financiële) stress? Dan is ons groepsaanbod rond psycho-educatie misschien iets voor jullie. Je gaat in gesprek rond de impact van stress en wat jou helpt.

We gaan steeds in gesprek en stemmen de vorming maximaal af op de specifieke vragen van jouw doelgroep. We bekijken samen welke aanpak het beste aansluit (online/fysiek, kleine/grote groep,…). We hebben eveneens methodieken voor minder talige groepen. We gaan graag aan de slag met jouw vraag rond budgetteren, schulden en financieel welzijn. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in. 
De standaardprijs voor een vorming is €50/uur (excl. verplaatsingskosten). Is deze prijs een drempel voor jouw vereniging? Dan bekijken we graag samen wat er wel mogelijk is.

Wil je liever zelf aan de slag rond financiële geletterdheid? Doe hier alvast inspiratie op.