Inleefhuis Brasschaat is dit jaar aan haar tweede editie toe. Het inleefhuis wil jongeren tussen 18 en 25 jaar laten stilstaan bij de kosten van het dagelijkse leven zodat ze een beter inzicht krijgen in hun financiële mogelijkheden en beperkingen. Het Inleefhuis is geopend van maandag 18 januari tot eind mei.

Binnen de gebouwen van het OCMW van Brasschaat werd een huis nagebouwd. Door middel van een aantal themakamers worden de meest gebruikelijke in-en uitgaven van een doorsnee gezin, een student of een alleenstaande, visueel voorgesteld en bespreekbaar gemaakt. Opgeleide vrijwilligers loodsen de leerlingen in kleine groepjes door de verschillende kamers van het huis en maken hen op een interactieve manier met een spel op de tablet alert voor noodzakelijke uitgaven, vaste kosten en de gevolgen van gemaakte keuzes.

1.500 leerlingen

Voor deze tweede editie is er grote belangstelling vanuit verschillende scholen uit de noordrand en via een samenwerking met de OCMW’s van Kapellen, Stabroek, Kalmthout, Essen en Wuustwezel schreven bijna alle scholen uit deze gemeenten in. Tussen 18 januari en einde mei komen er maar liefst 1.500 leerlingen uit 19 deelnemende scholen kennismaken met het inleefhuis.

Dit project is een gezamenlijk initiatief van het Centrum Algemeen Welzijnswerk Antwerpen (BudgetInzicht Antwerpen), Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Brasschaat (OCMW) en Kabas. (KCS)

Bron: Het Laatste Nieuws 21/01/2016
Foto: Brasschaat Nieuws

| Volgend »