We blikken terug op een geslaagde vijfde editie van ons dialoogmoment met advocaat-schuldbemiddelaars, (kandidaat-)gerechtsdeurwaarders en mensen uit het sociaal werk. Zoals steeds gingen we in dialoog rond schuldbemiddeling en invordering. Dit jaar vonden we de tijd rijp om ook eens aan de schuldeisers en de schuldenaren te vragen hoe zij kijken naar onze dagelijkse praktijk, maar lieten we eveneens externen hun licht schijnen over de schuldenproblematiek.

Je vindt hier enkele presentaties:

presentatie Lies Uytterhoeven: dialoogdag_20191107
presentatie Sara Waelbers: 191107_P_Cijfers_en_visie_SAM_dialoogdag_BIZ_Antwerpen
presentatie Stijn Tuypens: fluvius_dialoogdag
leestips Geerdt Magiels: Schaarste (Mullainathan & Shafir); Een opgeruimde geest (Levitin); Behave (Sapolsky)

We houden ook jaarlijks vast aan het samenkomen in kleinere groepen om over uiteenlopende thema’s binnen de schuldhulpverlening te praten. Ook al schuiven wij zaken naar voor om de discussie op gang te brengen, uiteraard wordt het gesprek door de deelnemers bepaalt. Het is dan ook gegaan over bewindvoering, vorming aan cliënten, betrekken van de arbeidsrechtbank, … Maar in de kern gaat het telkens opnieuw over “communicatie” en “aan hetzelfde zeel trekken”.

We hebben alle input uit de dialoogtafels verzameld en gaan hier zoals elk jaar mee aan de slag. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Op de dialoogdag werden ook twee belangrijke documenten uitgedeeld:

– de principeverklaring: Principeverklaring_BIZApen
– de handleiding voor het gebruik van onze filmpjes: tips_filmpjes_verzend

« Vorig | Volgend »