Netwerkdag 30 oktober 2020

Netwerkdag 30 oktober 2020

Op 30 oktober 2020 organiseerde Budget InZicht regio Antwerpen een Netwerkdag als aftrap van het nieuwe meerjarenplan. De centrale vraag doorheen de dag was hoe stress-sensitief werken (meer) ingang kan krijgen in het sociale domein.

In de voormiddag konden we luisteren naar de boeiende uiteenzetting van Nadja Jungmann. Zij gaf ons inzichten op hoe schaarste en stress doorwerken. Mensen worden in de hulpverlening snel bestempeld als niet-willer of niet-kunner. Stress zorgt er echter voor dat we een groot deel van de mensen als ‘niet-lukker’ moeten beschouwen: mensen hebben niet de (mentale) ruimte om de stappen te zetten die de hulpverlening van hen vraagt. Jungmann gaf ons enkele handvatten en methodieken mee om stress-sensitiever te handelen.

Na de middag wisselden we ervaringen en dromen uit rond drie thema’s: geld & gedrag; onbemiddelbare dossiers; en afbouw van budgetbeheer.

Wil je graag jouw inzichten rond deze thema’s met ons delen?

Of heb je nog vragen rond de netwerkdag?

Aarzel niet om ons te contacteren via budgetinzicht@cawantwerpen.be!

Recent nieuws

Bewindvoering In Zicht

BudgetInZicht Centraal-West-Vlaanderen ontwikkelde samen met Similes vzw een brochure rond bewindvoering. Met deze brochure willen ze personen die onder bewindvoering

Lees meer »
WAKOSTA?!

In het kader van de Week van het Geld 2021 lanceert BIZ de vernieuwde WAKOSTA?!-app: dé wegwijzer in jouw budget!

Lees meer »