6 november 2018

BudgetInZicht regio Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool nodigen je graag uit op dinsdag 6 november 2018 vanaf 13u voor het derde dialoogmoment tussen advocaat-schuldbemiddelaars, maatschappelijk werkers en (kandidaat-) gerechtsdeurwaarders uit de regio Antwerpen.

In de vorige twee dialoogmomenten werden pijnpunten binnen de procedure collectieve schuldenregeling en ideeën ter verbetering aangekaart. Op basis daarvan zijn enkele instrumenten ontwikkeld die we willen voorstellen op deze editie zoals animatiefilmpjes, een brochure, een flowchart voor snelle doorverwijzing naar de sociale sector en een engagementsverklaring tussen advocaat-schuldbemiddelaars, kandidaat-gerechtsdeurwaarders en sociaal werkers ter bevordering van een vlotte communicatie binnen schuldinvordering.

Tijdens het plenum stellen we volgende vragen aan Karel Tobback, vertegenwoordiger van het kabinet van de minister van Justitie en Wim Wouters, vertegenwoordiger van het kabinet van de minister van  Welzijn:

  • hoe kunnen praktische tools een ondersteunende rol spelen in de uitvoering van de wet van collectieve schuldenregeling?
  • hoe kijken beleidsmakers naar de struikelblokken die actoren in de praktijk ervaren?

Tijdens de dialoogtafels zullen we ons buigen over de vraag “hoe kan de engagementsverklaring geïmplementeerd worden in onze praktijk?” inbegrepen de discussie over het beroepsgeheim.

Programma

13u00: Onthaal
13u30: Voorstelling instrumenten
14u15: Plenum met kabinetsmedewerkers
15u00: Pauze
15u30: Dialoogtafels
16u45: Afsluitend woordje en receptie

Klik hier om in te schrijven

Kostprijs
Deelname aan deze studiedag is gratis voor alle partners binnen BudgetInZicht regio Antwerpen. Anderen betalen €30.

Accreditatie
Erkend door de Orde van Vlaamse Balies voor 3 standaard punten.
Erkenning aangevraagd bij de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders.

Locatie

KdG Campus Zuid
Brusselstraat 23
2018 ANTWERPEN

In samenwerking met    « Vorig | Volgend »