28 juni 2018

BIZ regio Antwerpen en AVAS nodigen uit:

Graag willen we de dialoog tussen advocaat-schuldbemiddelaars en sociaal werkers levend houden. We vinden het belangrijk om blijvend in communicatie met elkaar te staan over wat goed en minder goed loopt, hoe de procedure moet en kan aangepakt worden, waar we elkaar kunnen versterken en manieren waarop we dat willen doen.

We willen dit onder andere doen door op regelmatige basis casusbespreking te organiseren tussen advocaat-schuldbemiddelaars en hulpverleners die mensen in CSR begeleiden. In die casusbesprekingen willen we concrete situaties voorleggen aan beide actoren, met de bedoeling van elkaar te horen hoe in de toekomst met zo'n situaties om te gaan. Dit kan over technische en juridische vragen gaan, maar ook over vragen rond communicatie, samenwerking en verwachtingen.

Concreet:

Twee (of meer) advocaat-schuldbemiddelaars geven op locatie uitleg bij concrete situaties. Maatschappelijk werkers kunnen casussen en vragen inbrengen (op voorhand of ter plekke). Hierover kunnen we in discussie gaan. We voorzien anderhalf uur voor gesprek in groep, een klein half uurtje voor individuele vragen, indien dit nodig is.

BIZ modereert de dialoog.

Praktisch:

 • donderdag 26/04, 13u30 – 16u, OCMW Wuustwezel (Bredabaan 735, Wuustwezel)
  Aanwezige advocaat-schuldbemiddelaars: Mr. Ann PYCK; Mr. Steven AERTS

 • donderdag 17/05, 13u30 – 16u, OCMW Mortsel (Deurnestraat 57, Mortsel)
  Aanwezige advocaat-schuldbemiddelaars: Mr. Patricia VAN GELDER; Mr. Peter BUYCKX; Mr. Werenfried SCHWAGTEN

 • donderdag 28/06, 13u30 – 16u, CAW Antwerpen (Grote Steenweg 169, Berchem)
  Aanwezige advocaat-schuldbemiddelaars: Mr. Veronique THIELMAN; Mr. Manu VERSWIJVEL

Inschrijven via volgende link: https://goo.gl/forms/whvSL26Dnb9or0663  « Vorig | Volgend »