Het project “Inleefhuis” is een gezamenlijk initiatief van het Centrum Algemeen Welzijnswerk Antwerpen (BudgetInZicht Antwerpen) het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Brasschaat (OCMW).

Het inleefhuis richt zich tot jongvolwassenen, met name de leerlingen van het laatste jaar middelbaar onderwijs uit 7 gemeenten uit de noordrand: Kapellen, Stabroek, Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Schilde en Brasschaat. Brasschaat is initiatiefnemer en organisator uit de regio en het inleefhuis is alweer aan haar derde editie toe.

Het is de bedoeling om met dit project jongeren meer inzicht te geven in het financiële aspect van het ‘op eigen benen staan’.

Binnen de gebouwen  van het OCMW van Brasschaat wordt een heuse woning nagebouwd. Door middel van een aantal themakamers worden de meest courante in-en uitgaven van een doorsnee gezin, een student of een alleenstaande, visueel voorgesteld en bespreekbaar gemaakt.

Zij loodsen de leerlingen in kleine groepjes door de verschillende kamers van het huis en maken hen op een interactieve manier alert voor noodzakelijke uitgaven, vaste kosten en de gevolgen van gemaakte keuzes. Het gebruik van tablets maakt de oefening heel visueel en dynamisch.

De grote interactie zorgt ervoor dat  dit bezoek door zowel leerlingen, leerkrachten als vrijwilligers als bijzonder boeiend wordt ervaren.

Het Inleefhuis is geopend van 18 januari 2017 tot eind mei.

Voor meer informatie: ocmw@brasschaat.be

 

« Vorig | Volgend »